fredag den 21. februar 2014

Læsevaner som Udfordring



Igen må jeg tage hatten af til Cautios for at have fundet en sjov og interessant tag-leg hun fandt ved at browse lidt rundt på nettet. Jeg syntes der er sjovt at se hvor mange forskellige og underlige tag-lege der findes rundt omkring på nettet, men jeg tror derfor også der er mange som bare er mærkelige. Den her til gengæld er lige hvad en bognørd kun kan kaste sig over og få til at fundere over ens læsevaner. Jeg syntes endelig du skal tage legen til dig (hvis du tør) og del dine svar med, så vi alle kan få et indblik i hvilken bog-nørd du er?
 
Nogle gange ville jeg ønske man kunne læse en bog lige så hurtigt man kan spise en cupcake, men så alligevel, så ville man skulle forlade de herlige historier så meget hurtigere.

1. What was the last book you marked as ‘read’?
Cress af Marissa Meyer, den tredje i hendes serie og den levede op til alle de forventninger jeg havde. Eneste minus var at den enten var for kort eller også var jeg bare for hurtig til at læse den.

2. What are you currently reading?
Jeg er lige begyndt på en debutroman af Saskia Sarginson, The Twins og jeg er endnu ikke kommet langt nok til at kunne forklare hvad den helt handler om. Derudover begyndte jeg i morges på lydbogen til Erik Valeurs Det Syvende Barn, som jeg har hørt så meget om så jeg syntes jeg ville give den en chance.

3. What was the last book you marked as ‘To be read’?
My Name is Rapunzel af en K.C. Hilton. Det er ikke en forfatter jeg har hørt om før, men jeg er jo helt tosset med moderne genfortællinger af eventyr og syntes den her lød spændende. Og så er Rapunzel et af de eventyr jeg syntes bedst om efter at have arbejdet ihærdigt med det i mit speciale sidste år.

4. What book do you plan to read next?
Det er lidt svært at sige, men jeg vil skyde på det bliver en af de fantasy bøger jeg har stående, efter at have læst noget der ikke er fantasy. Jeg kunne forstille mig at jeg vil kaste mig over Chris Colfer’s først bog i sin eventyrgenfortællingsserie, The Land of Stories hvor den første bog hedder The Wishing Spell.

5. Are you doing a 2014 Reading Challenge?
Nej, kun min egen private hvor jeg har sat mig det mål at læse mindst 40 bøger. Mit antal fra sidste år lød på 42 så jeg håber lidt at komme op på siden af det eller forhåbentlig slå det.

6. What book do you plan to buy next?
Jeg har nøjes med at købe Chris Colfer’s første bog, men hvis den er noget ved kommer jeg jo nok til at købe den næste i serien. Derudover starter der jo bogudsalg i de forskellige kæder i næste uge og jeg har en fornemmelse af at jeg ikke kommer til at gå helt og aldeles tomhændet hjem et par dage i næste uge – og ja, jeg skal derned flere dage. Det er fordi de har forskellige dagstilbud, som 25% på rejsebøger den ene dag, på kogebøger den anden og romaner/krimier den tredje. Så kan man da ikke lade være med at stikke næsen indenfor, og når jeg så samtidig kan sige hej til alle mine skønne kollegaer så er det hele også lidt sjovere.



7. An author you’d like to read (that you’ve never read before).
Der må jeg nok nævne Chris Colfer igen. Jeg syntes det er spændende at se hvordan han rækker ud over sit skuespilsjob i Glee og påtager sig andre roller indenfor en anderledes branche. Jeg har set den film han selv skrev og instruerede, og selvom jeg syntes historien var lidt mærkelig og ikke den bedste jeg har set, var måden den blev fortalt på rigtig god. Jeg kunne også godt tænke mig at prøve noget Maise Njor. Jeg har en af hendes bøger, signeret oven i købet, stående på hylden og jeg er bare aldrig kommet i gang med den og folk siger hun skulle være ganske god.

8. A book you’d like to read (that you’ve never read before).
Uha, den liste kan kun blive for lang. Jeg har et on-going projekt med at læse så mange af de gamle klassikere som muligt og her er der en del forfattere som jeg ellers aldrig ville stifte bekendtskab med. Jeg kunne godt tænke mig at læse noget Tolstoy for eksempel, eller noget Dickens. Af nyere forfattere syntes jeg Jonas Jonassons Den Hundredårige har fået så gode anmeldelser at jeg overvejer om den skal have en chance, og så er han også lige kommet med en ny bog.

9. A book you’d like to re-read.
Åh ha, der er en del. Normalt læser jeg altid Harry Potter en gang om året, eller rettere jeg hører dem som lydbøger, så dem skal jeg snart til at i gang med igen måske. Jeg kunne også godt tænke mig at genlæse the Hunger Games igen. Jeg har ikke læst dem siden jeg skrev projekt om dem og kunne godt tænke mig at genlæse dem bare for fornøjelsens skyld, selvom det lyder mærkeligt at snakke om fornøjelse i den forbindelse. Jeg har også lige købt Skammerens Datter af Lene Kaaberbøl fordi jeg ikke har læst hendes Skammer serie siden jeg var barn. Da jeg for nylig læste at de næsten allerede er gået i gang med filmatiseringen deraf besluttede jeg mig for at genlæse serien inden filmen kommer engang til næste år.

10. Do you have any favorite quotes, would you like to share a few?
“It is a truth universally acknowledged, that a single man in possession of a good fortune, must be in want of a wife.”

- Jane Austen, Pride and Prejudice

“We can't choose our fate, but we can choose others. Be careful in knowing that.”
- J.K. Rowling, Harry Potter and the Order of the Phoenix

“I have written the only diet book that I believe needs to exist, and here it is: CHAPTER ONE: Eat a bit less. CHAPTER TWO: Move about a bit more. THE END.”
-Miranda Hart, Is it Just Me?

“Happy Hunger Games! And may the odds be ever in your favor.”
- Suzanne Collins, The Hunger Games

11. A series you want to read (start and finish)
Hmm ,jeg har haft to bøger stående på hylden et stykke tid, det er godt nok en lille serie, men stadig en serie. Jeg faldt for dem på hylden hos en jeg besøgte engang og købte dem senere selv, det er Carolyn MacCulloughs Witch serie (Once a Witch + Always a Witch).

12. A series you want to finish (that you’ve already started)
Jeg er p.t. helt opdateret med de serier jeg er i gang med at læse så jeg kan kun vente på seneste skud på stammen i dem. Imellem tiden kan jeg jo begynde på så mange andre nye og spændende serier.



13. What series do you plan to start reading that you have yet to start?
Igen må jeg nævne Chris Colfers Land of Stories serie, men jeg har også lige erhvervet mig første bind i Victoria Schwabs The Archived serie som jeg ser lidt frem til at begynde på. Jeg syntes efterhånden jeg har gang i en del serier og forsøger at finde bøger der ikke er en del af en serie, fordi jeg også kørte lidt træt i serie bøger for en tid, men nu er jeg begyndt at finde nogle nye serier som ser lovende ud. Det var primært også fordi markedet i lang tid kun afspejlede interessen i paranormal romance og det havde jeg bare fået nok af efter Twilight fadæsen løb sin gang i Danmark og lidt ødelagde den serie for mig. Siden da har jeg gået længe og ledt efter noget nyt at sætte mine hænder omkring, men nu ser det lidt ud til at lysne for enden af tunnelen.

Tør du tage chancen/udfordringen op og udfylde spørgsmålene med dine egne svar?

3 kommentarer:

  1. Dickens. Gør det! Oliver Twist er så skøn, at jeg nu har bestemt, at han er en ny yndlingsforfatter - på trods af, at jeg ikke har læst andet af manden endnu! :P

    Jeg har læst Du ser træt ud, skal jeg holde dine bryster? af Maise Njor. Den er virkelig skæg - og også ret fjollet. Charlie Hotel Oscar Kilo er også en ret fin bog, som faktisk hjalp mig igennem en tung kærestesorg for flere år siden :)

    Og så misunder jeg dig altså lidt, at du er opdateret på dine serier. Jeg har gang i omkring 35 lige nu :|

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg har svaret på dem nu, hvis du har lyst til at kigge: http://boghunden.dk/?p=1651 :)

      Slet
    2. Det er Der var engang en mand jeg har stående at Maise Njor, som jeg har hørt ikke skulle være hendes bedste, det er derfor jeg er lidt skeptisk med at gå i gang med den.
      Dickens er helt klart også en af dem jeg rigtig gerne vil i gang med som en af de næste. Jeg overvejer at se om jeg kan finde nogle af hans bøger gratis som lydbøger og komme i gang med dem på den måde.

      Slet