mandag den 10. marts 2014

The Twins




Titel: The Twins
Forfatter: Saskia Sarginson
Forlag: Piatkus
Sider: 340
Sprog (læst): Engelsk
År: 2013
Bedømmelse:
 
 
They were inseparable until an innocent mistake tore them apart.
Growing up, Viola and Issy clung to each other in the wake of their mother's eccentricity, as she dragged them from a commune to a tiny Welsh village. They thought the three of them would be together forever.
But an innocent mistake one summer set them on drastically different paths. Now in their twenties, Issy is trying to hold together a life as a magazine art director, while Viola is slowly destroying herself, consumed with guilt over the events they unknowingly set into motion as children.
When it seems that Viola might never recover, Issy returns to the town they haven't seen in a decade, to face her own demons and see what answers, if any, she can find.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

The Twins af Saskia Sarginson er en debutroman, og selvom den ikke nødvendigvis er med på en debut forfatter læse challenge, så syntes jeg det er lidt ærgerligt. Jeg er lidt splittet omkring den her bog; på den ene side var den svær for mig at blive helt fanget af, det tog mig ærligt talt en del kapitler af blive fanget. Personerne virker bare ikke gennemarbejdet i de første kapitler og det er helt ærligt også en smule forvirrende den måde bogen er skrevet på med svingende fortæller mellem de to søstre. Det er i sig selv en god måde at fortælle en historie blandt identitiske tvillinger, men skelnen mellem de to er for sløret i begyndelsen af bogen hvilket gjorde det svært for mig at holde interessen og finde frem til hvilke personer de her tvillinger var. På den anden side, når man så kom igennem til den halvdel af bogen hvor man har fundet ud af at skelne mellem de to tvillinger så begynder historien at blive spændende, for det er tydeligt at der er en stor hemmelighed mellem de to piger som har ødelagt deres ellers solide søstre-forhold.

Viola og Isolte er tvillingerne som man ikke kan finde hoved og hale i fra starten af historien, men som man kommer til at holde af i slutningen. For det er hvad de formår, de lister sig stille og roligt ind under huden på dig med deres realistiske forhold til verdenen og de problemer de har skjult i lasten. 

På trods af at tvillingerne er svære at skelne i starten så skiller de sig hastigt ud og man kommer til at heppe på dem og at det kommer til at gå dem godt. Det er en bog man sidder og tænker lidt over bagefter fordi den berører nogle emner man ikke nødvendigvis tænker over hver dag, men som man pludselig bliver tvunget til at forholde sig til, og det syntes jeg gjorde den værd at læse i sidste ende.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar