lørdag den 22. februar 2014

Hjemmelavede OreosJeg har stort set altid et lager at Oreos liggende herhjemme i skabet, og køber altid et par pakker når de er på tilbud. Dels fordi jeg bruger dem i en anden opskrift til nogle cupcakes, dels fordi både jeg og kæresten godt kan finde på at snack spise dem. Så da jeg fandt den her opskrift så man selv kan prøve at  lave Oreos tænkte jeg at det da lige var hvad min lørdag skulle gå med.


Selve småkagen er sådan set nem at lave; til en portion der ifølge opskriften giver 12-15 kager, men som jeg fik til nogle og 20 kager starter du med at blande 120G hvedemel med 50g kakao, 1 spsk vanillesukker og 90g sukker. Herefter smuldrer du 100g blødt smør i dejen til det hænger lidt sammen. Tilsæt til sidst 1 stor æggeblomme for at få det til at hænge helt sammen. Sæt dejen på køl i en halv times tid, mens du kan rydde lidt op i køkkenet.


Når dejen har kølet  nok ruller du den ud til 3 mm tykkelse og trykker dine småkager ud. Jeg brugte et engangschampagneglas fordi det lige var hvad jeg havde der passede i størrelsen til den originale Oreo,  men det er lidt op til jer selv alt efter hvor store du vil have dine småkager til at blive. Man kan også forme dejen til en pølse inden man lægger den på køl og så skære skiverne bagefter, alt efter hvor meget perfektionist man er med hvordan ens kager skal se ud.


Så bages kagerne sprøde i 8-10 minutter ved 180 grader. Bagefter skal de køles helt af før du laver mere med dem.


Imens kagerne køler af kan du passende lave cremen der skal i mellem. Det er sådan set også meget nemt og enkelt. Du skal bare piske 100g flormelis med 100g blødt smør og en knivspids salt. Jeg udskiftede lidt af smøren med lidt mascarpone fordi jeg havde lidt til overs i køleskabet, men det behøver man ikke. Smørcreme fungerer også helt fint. Alt efter smag og behag kan man slutteligt tilføje lidt smag hvis man skulle have lyst til det. Originalopskriften som jeg har brugte espressopulver så det blev en mokkacreme, men eftersom jeg ikke er synderlig vild med kaffe erstattede jeg det med lidt flydende/ren vanilje i stedet. Det er ikke mere end en ½-1 tsk der skal i af hvad smag du nu vælger at blande i. 


Sprøjt cremen ud med en tylle på halvdelen af småkagerne og læg dem herefter let sammen. Jeg satte mine på køl for at cremen skulle stivne helt for ellers var den alt for blød til at være rigtig Oreo konsistens. Opskriften siger at kagerne skal i en lufttæt beholder hvis de ikke bliver spist samme dag, men jeg vil sige alt efter hvor mange man er i husstanden og hvor mange man laver så kan det være det ikke er nødvendigt at have en lufttæt beholder klar.


Velbekomme og god fornøjelse med selv at prøve jer frem.

2 kommentarer:

  1. "Lufttæt beholder." Pff - Det er kun for amatørere! Næh, RIGTIGE kagegladebagende mennesker har slet ikke brug for den slags ekstra udstyr. Det er helt og aldeles unødvendigt. :P

    SvarSlet
    Svar
    1. True, men der er jo nogle folk der går i sukkerchok. Og jeg må indrømme at selv med min bror på besøg samme aften har vi stadig ikke fået spist dem alle sammen. Måske er det fordi jeg ikke spiser så meget sukker mere, men de 'mættede' altså også bare mere end de 'rigtige' Oreos, nok fordi de er lavet fra rene råvarer og ikke har alle de kunstige sødestoffer i som gør at de 'rigtige' bare kan spises som luft. :)

      Slet