tirsdag den 4. februar 2014

About A Boy 
Titel: About A Boy
Forfatter: Nick Hornby
Forlag: Penguin
Sider: 307
Sprog (læst): Engelsk
År: 1998
Bedømmelse

Selvom jeg har set filmen mange gange er det først nu jeg har fået taget mig sammen til at læse bogen, det var i forbindelse med arbejde hvor vi skal arbejde med bogen og jeg tænkte at det ville være smart at jeg fik den læst i tilfælde af spørgsmål der måtte opstå som jeg eventuelt ikke ville kunne svare på.

Jeg blev overrasket over hvor nem bogen var at læse, måske var det fordi jeg på forhånd var godt inde i de forskellige personer fra alle de gange jeg har set filmen. For det tog ikke mere end de første to kapitler og så vidste man en hel del om både Marcus og Will. Det tror jeg faktisk også man ville kunne læse sig frem til mellem linjerne selvom ikke har set filmen, for den første håndfuld kapitler fortæller en hel del om dem begge og det liv de udfolder sig i.

I det hele taget er der meget få personer i About A Boy som man ikke ville syntes om. Måske er man lidt stødt over Will i begyndelsen af bogen og hans skumle planer om at møde damer, men som Marcus tvinger sig ind i hans liv begynder de jo begge at ændre sig og man kommer bare til at holde mere og mere af dem. De eneste personer som man syntes mindst om – for at sige det på en pæn måde – er de enkelte ret små bipersoner i form af kærester og veninder af Fiona, Marcus’ mor. Men selvom de kun figurerer i små portioner af historien kan man ikke lade være med at sympatisere med dem. Den eneste der reelt er træls det er Marcus far. Jeg blev overrasket over at han rent faktisk var med i bogen, for det er han jo ikke i filmen. Og jeg skal være ærlig at sige at historien fungerer fint uden ham. På en måde syntes jeg faktisk den er bedre uden Marcus’ far fordi det gør det forhold han udvikler til Will meget mere virkeligt og troværdigt.

Jeg vil gætte på de fleste folk har set filmen, men ikke læst bogen og det syntes jeg faktisk er en skam nu hvor jeg selv har læst den. Jeg kan derfor varmt anbefale About a Boy til alle der kan bruge en hurtiglæst bog som man ikke kan lade være med at smile af.

1 kommentar:

 1. Hej Michelle

  Det er helt i orden med din kommentar på bloggen, og skønt at du har været rundt og kigge og fandt noget du kunne bruge. :)

  Vi brugte hele dagen på Universal Studio. Vi parkerede netop som de åbnede parken og vi forlod den fem minutter før de lukkede portene. På den tid nåede vi at se hele parken, prøve langt de fleste voksenforlystelser og spise aftensmad. Desuden var vi en tur ude ved bilen i løbet af dagen, fordi vi måtte skifte tøj. Omkring midten af parken finder I en Skipper Skræk forlystelse. Den er super sjov, men I bliver SJASK våde, så medbring skiftetøj eller gå ud og klæd om ved jeres bil. I kan også satse på at kunne lufttørre, men det var ikke muligt den dag vi var der.
  Omkring Harry Potter delen, så følte jeg at jeg havde rigeligt med tid. Da vi kom gik vi forholdvist hurtigt igennem den første del af parken (størstedelen af den del er for mindre børn) og da vi kom til Hogsmeade tog vi turen igennem det hele i heeeelt afslappet stil. Som den HP-nørd jeg er, glemte jeg alt om kamera etc. og vi slentrede bare rundt, så på det hele, fandt de små detaljer i udsmykningen og så på butikkerne. Og så prøvede vi to af de tre forlystelser. Slottet kan VARMT anbefales, det er super flot. <3
  Efter den første tur derinde så vi resten af parken og var nede at skifte tøj, inden vi spiste sen frokost på Hard Rock - Kan varmt anbefales. God mad, sød betjening og det er den største restaurant i hele kæden. Vi fik desuden også en drink og brugte lidt tid på bare at nyde vandet. Derefter gik vi tilbage op til Hogsmeade, så det hele en gang til, shoppede, og besøgte Hogwarts endnu engang. Og så passede det faktisk med at vi havde brugt 9 timer derinde.

  Jeg tror sagtens at du kan nå hele parken, og Hogsmeade uden problemer. Området er ikke så stort igen, og mange af husene er kulisser, som du ikke kan komme ind i, så det er faktisk mindre end jeg troede. :)

  Eeyorenyk
  www.cautious.dk

  SvarSlet